Surfen in Marokko

Taghozoute
Marokko is met een kustlijn van meer dan 3.500 km, geteisterd door hoge golven en de altijd schijnende zon, het gehele jaar door een prima bestemming om te surfen. Surfen is in korte tijd erg populair geworden in Marokko. Het is zelfs een bloeiende industrie geworden, accessoires en kleding waarvan het merk Quiksilver marktleider is in veel winkels in Casablanca.
Al tientallen jaren, is Marokko een bevoorrechte bestemming voor Europese surfers, vooral in de winter. De kwaliteit van de golven, het aangename klimaat het hele jaar door, de geografische ligging t.o.v. Frankrijk, Spanje, Portugal, landen waar het aantal surfers talrijk is en de Marokkaanse surfers dragen bij tot het imago van Marokko als een echte surf bestemming. De golven van internationale kwaliteit breken op de kust bij Mehdia, Safi en Taghazout in de buurt van Agadir en trekken surfers uit de hele wereld. De golven in de regio's  Casablanca en Rabat zijn ook van goede kwaliteit. Jongeren, zowel mannen als vrouwen in Marokko beoefenen steeds meer deze geweldige sport.
De mogelijkheden met betrekking tot het surfen in Marokko en de van ontwikkeling van het toerisme zijn aanzienlijk. Het zal mij persoonlijk niet verbazen dat de surfsport booming business wordt en daardoor een geweldige impuls kan geven aan het toerisme in Marokko.
De schoonheid van het landschap, de golven en de kust diversiteit van Marokko kan leiden tot een bestemming van het wereld surfen.
De beste plaatsen om te surfen zijn gelegen in de buurt van Taghozoute, de lange zandstranden van Oualidia, Dar Bouazza, Agadir, Sidi Ifni, het strand El Haouzia in Azemmour (vlakbij El Jadida), het strand van Bouznica (tussen Rabat en Casablanca), Kenitra en  Essaouira. De laatste stad is een echte toeristische bestemming met vele bezienswaardigheden. Op ongeveer 3 kilometer van de stad  El Jadida, vindt u in Sidi Bouzid een geweldige plek om te surfen. De golven behoren tot de top tien van de wereld. Een andere geweldige plek, bekend in heel Marokko en vooral geliefd bij Marokkaanse surfers is Moulay Bousselham een klein vissersdorpje in de buurt van Kenitra.
Overtuig u zelf, Marokko is misschien wel de surfbestemming van de nabije toekomst.