Vakantie in Sidi Ifni Marokko

Sidi Ifni is een stad in het zuidwesten van Marokko op 168 kilometer van Agadir. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en hoort bij de regio Souss-Massa-Draâ. Sidi Ifni is sinds 2009 ook de administratieve hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. 
De Marokkaanse kuststad draagt ​​de bijnaam "Poort naar de Sahara", dit betekent echter eerder de nabijheid van de Westelijke Sahara. De Westelijke Sahara is een gebied aan de Atlantische kust van Noordwest-Afrika, dat door Marokko werd opgeëist na het vertrek van de voormalige koloniale macht Spanje en grotendeels werd geannexeerd. In Sidi Ifni wonen zo'n 20.000 mensen, maar het aantal neemt sinds 2010 af.

Mijn reis naar Sidi Ifni ging via Tiznit, Moussa d'Aglou, het strand Aglou, dat erg populair is onder surfers. Eigenlijk vindt u hier ook alles wat u nodig heeft tijdens uw vakantie. Ik wil echter naar Sidi Ifni en neem de afslag naar de kustweg. Het gedeelte langs de kust is mooi en interessanter dan de directe route over land met eindeloze haarspeldbochten. Na een korte tijd krijgt u een kleine stad in het verzier en iets later een prachtig strand met een paar duinen.

Daarna gebeurt er lang niets, tot kort na het volgende dorp verandert het landschap volledig. Sporen van de kolonisatie van het grondgebied, muren, verschillende huizen veelal op de hellingen van de berg. U bevindt zich aan de voet van het Anti Atlas gebergte.  Als u verder rijdt heeft u steeds weer prachtige uitzichten op de kust en mooie stukken strand, ideaal om te zwemmen en te surfen. 
De dichtstbijzijnde stad is Mirleft gelegen op ongeveer 40 kilometer van Tiznit.

Er zijn verschillende hotels, een modern centrum en een een verlaten fort op de top van de berg twee kilometer van Mirleft.  Dit is het pension genaamd 3 Chameaux (3 kamelen), gebouwd in 1935 op de plaats van een voormalig militair fort. Het kleine hotel ligt een beetje uit de buurt van Mirleft op een zeer gunstige locatie en biedt een prachtig uitzicht op de kust. Vanaf hier vervolgt u uw route via Leghzira naar Sidi Ifni.

Het toerisme in deze regio speelt momenteel nog steeds een tamelijk onbeduidende rol, vooral omdat Sidi Ifni meer dan twee uur, 168 kilometer van het dichtstbijzijnde noorden vliegveld in Agadir ligt en ook omdat er in en nabij Sidi Ifni te weinig accommodatie aanwezig is. Naast de oude Spaanse wijk heeft Sidi Ifni een aantal mooie stranden. 
De stranden van Leghzira en Mirleft zijn tot op heden nog steeds ongerept. Het strand van Sidi Ouarzig in het zuiden kan ik u ook aanbevelen. Het prachtige strand van Leghzira met rode rots pijlers, die eruit zien als poorten die werden gebouwd door buitenaardse wezens.