Cascades d' Ouzoud de mooiste waterval van Marokko

Cascades d' Ouzoud
De Cascades d’Ouzoud liggen in het kleine plaatsje Tanaghmeilt op ongeveer 150 km ten noordoosten van Marrakech. Cascades d’Ouzoud betekent eigenlijk waterval van de olijven. Liefhebbers van olijven en olijfolie vinden in Marokko een aantrekkelijke bestemming. Olijven olijfbomen behoren tot het alledaagse van elke Marokkaan, tijdens diverse bezienswaardigheden zult u ermee geconfronteerd worden.
De Cascades d'Ouzoud de mooiste waterval van Marokko is zo'n voorbeeld, de watermassa duikt hier zo'n 100 meter in de diepte. Ouzoud betekent in de Berberspraak olijf, die verwijst naar de olijfboom plantages die de natuurlijke waterval omringen. Hoewel het een indrukwekkende natuurspektakel is dat steeds meer mensen aantrekt, is het niet zo moeilijk om een rustige plek te vinden, waar u kunt genieten van de schoonheid van de omgeving. Langs de rivier zijn verschillende waterbekkens, die ideaal zijn om een verfrissende duik in het koele water te nemen.
Cascades d' Ouzoud is een ideale plek om te ontspannen en na te denken. Veel Marokkanen en toeristen komen hier met hun familie of vrienden voor een picknick en genieten van een wandeling door de mooie natuur. Het is heel ontspannend, zitten op een terras in de natuur en te genieten van een kleine eenvoudige maaltijd, of alleen een traditionele muntthee te drinken. 
Als u iets langer wilt verblijven in deze heerlijke omgeving, kan een kamer reserveren in één van de nabijgelegen hotels.