Essaouira Marokko's mooiste badplaats

Essaouira
Essaouira is met bijna 80.000 inwoners  een van de meest populaire steden aan de Atlantische kust van Marokko. Toeristen uit alle regio's van het land komen tenminste een dag naar deze betoverende stad.

Essaouira ligt slechts op twee tot drie uur rijden van de steden Marrakech en Agadir en is goed te bereiken met de bus of taxi. In tegenstelling tot andere grote steden in Marokko, blijft de vakantieganger in Essaouira grotendeels onaangetast door de drukte en stress. 

In Essaouira zijn de omstandigheden perfect, om in volle teugen te genieten van uw vakantie. Met een prachtig strand dat zich over enkele kilometers uitstrekt naar het zuiden, is Essaouira uitgegroeid tot een belangrijke bestemming voor windsurfers in Marokko. Essaouira promoot zichzelf als de stad met de meeste wind van Afrika, typisch voor het weer in de kuststrook. Deze omstandigheden zijn ideaal voor de surfers, echter niet voor de zonaanbidders. De wind waait het grootste gedeelte van het jaar en zelfs zo sterk, dat het onmogelijk is een parasol op te zetten.

Toch is Essaouira een zeer zonnige en interessante plek om optimaal, de culturele diversiteit van Marokko te leren kennen. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door een architectonische mix van Portugese, Franse en Berber gebouwen in oosterse stijl. Binnen de Medina ( oude stad ), worden charmante steegjes omgeven door de klassieke witte huizen met blauwe beschilderde deuren. Rustige plekken, kleine kunstenaarsateliers en Gnawa muzikanten geven de toeristen het gevoel van spanning en ontspanning tegelijk.
Kunst, cultuur en muziekfestival.

De vele restaurants en cafes zijn geweldig voor een pauze na een wandeling en u kunt juist hier de culinaire hoogstandjes van de streek proeven. Hier vindt u accommodatie in diverse prijsklasses, van hotels tot appartementen en jeugdherbergen. Voor muziek- en kunstliefhebbers is vooral de maand juni interessant, want meestal in het derde weekend van de maand  vindt het muziekfestival plaats. Muzikanten, artiesten en kunstenaars uit de hele wereld verzorgen concerten in diverse muziekstijlen. Tegelijkertijd zijn er ook diverse kunsttentoonstellingen. In de maand april kunt u in Essaouira bezoek brengen aan een kleinere en meer traditionele muziek festival. Breng een bezoek aan Essaouira en laat u inspireren door het leven in de kuststad.