Al Hoceima Marokko zandstranden en luxe herenhuizen

Al Hoceima is een stad gelegen aan de noordoostelijke kust van Marokko. Al Hoceima is de belangrijkste stad in het Rifgebergte. De havenstad en badplaats is gelegen aan een beschutte baai aan de Middellandse Zee. De bron van inkomen en oorzaak van de groei van de stad Al Hoceima is het toerisme.

 Tegenwoordig is de stad een populaire bestemming voor Spaanse toeristen uit de enclave Melilla, Marokkaanse en ook Europese toeristen weten Al Hoceima te waarderen.
De stad Al Hoceima in de huidige vorm werd gesticht in 1920. Al Hoceima is vooral bekend om zijn geschiedenis in de opstand tegen de Spaanse koloniale macht. De Rif oorlog is een sterke symbolische episode in de geschiedenis van Marokko en Afrika. Al Hoceima is ook bekend om zijn pijnlijke geschiedenis en de moeizame relatie met de centrale regering van Marokko. In de nacht van 24 februari 2004 werd de stad getroffen door een aardbeving, met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. Het aantal slachtoffers en daklozen was enorm.
Al Hoceima kent een mediterraan klimaat, met warme droge zomers en koude, regenachtige winters.

Gemiddelde temperaturen in de zomer van minimum 20 graden Celsius tot maximum 36 graden Celsius. In de winter een gemiddelde temperatuur van minimum 10 graden Celsius tot maximum 22 graden Celsius.

De stad zelf biedt zeer weinig op het gebied van het toerisme. De belangrijkste attracties zijn de stranden rond de stad en de beboste heuvels, die ideaal zijn om te wandelen. Het enige opmerkelijke overgebleven koloniale gebouw is de Spaanse School, gelegen aan de noordelijke rand van de stad.  

Dit gebouw met blauwe en witte tegels is een goed voorbeeld van een herenhuis uit de vroege 20e eeuw. Het nieuwe deel van de stad loopt helemaal tot aan de kliffen net boven het strand van de stad, genaamd Plage Quemado. Massira Al Khadra is het centrale plein van de stad. Het belangrijkste strand van de stad Al Hoceima is het strand Quemado. Over het algemeen is schoon en mooi, maar in de zomer is het erg druk. Als u op zoek bent naar een minder druk strand, ga dan naar Asfiha, dat een kilometer ten westen van de stad ligt. Als u geen zin heeft om te wandelen kunt u een klein taxi nemen. Nog een paar kilometer verder naar het westen ligt het Tala Youssef strand.

Het toerisme is een belangrijke economische activiteit van de stad Al Hoceima en een bekende vakantiebestemming door zijn zandstranden en luxe herenhuizen. Het wordt vooral bezocht door toeristen uit Noord-Europa, maar ook door Marokkaanse migranten, die in het buitenland wonen en graag de zomer doorbrengen in hun land van herkomst, op zoek naar ontspanning en prachtige stranden. 

Prachtig is eveneens het landschap rondom Al Hoceima, de stad is gelegen tussen de bergen van het Rif en aan de kalme turquoise Middellandse Zee. Ten westen van de stad ligt het Al Hoceima Nationale Park. Dit kustgebied is van uitzonderlijke natuurlijke waarde voor de visarenden en slechtvalken. 

Accommodatie is in Al Hoceima geen probleem, u heeft de keuze uit twee sterren tot vijf sterren hotels, zelf het internationale Club Med heeft een vestiging in Al Hoceima.