Merzouga Marokko de laatste oase voor de duinen

Merzouga
Merzouga, een klein dorpje in Marokko op de grens met Algerije, combineert alle aspiraties van de woestijn toerist. Gigantische zandduinen met kleine oases, enorme klei kastelen (kashba) en een schijnbaar eindeloze horizon is gewoon adembenemend. Door een spookachtige stilte omgeven, onthult de woestijn  haar magisch effect. Alleen de wind en de drums van de woestijnbewoners zijn in staat om de stilte te onderbreken.
In de verbluffend mooie tuinen van Merzouga groeien niet alleen dadelpalmen en diverse plantensoorten, interessant zijn ook de diverse vogelsoorten en kleuren. Enkele kilometers ten noordwesten van Merzouga ligt een meer, dat in het voorjaar vele roze flamingo's en andere vogels aantrekt. Als u dit paradijs wilt verkennen tijdens uw vakantie in Marokko, kan vanuit de oase van Merzouga een kamelen tocht maken door het duinlandschap. Bij de onderhandelingen over de prijs zijn vaak speciale onderhandelingsvaardigheden vereist, voor de nomaden is het namelijk de belangrijkste bron van inkomsten. Individueel kunt u echter beter geen tocht ondernemen. De oriëntatie in de duinen kan door een zandstorm een onaangename ervaring opleveren, die u moet vermijden.
De beste perioden om op vakantie te gaan naar Merzouga, zijn de lente en de herfst. In de hete zomer komen toeristen naar Merzouga, om te profiteren van de helende kracht van het hete woestijnzand. Het zijn vooral reuma patiënten, die komen om te herstellen.
Een directe reis naar Merzouga met het openbaar vervoer is niet mogelijk. Gemotoriseerde toeristen volgen de bekende Parijs - Dakar route naar Merzouga. De laatste halte van de bussen  is Rissani een kleine stad op 20 km ten noorden van Merzouga. Vanaf daar rijden taxi's naar Merzouga.
Accommodaties zijn er in overvloed, u kunt overnachten in een van de vele hotels of in een Berber tent.
Prijzen variëren afhankelijk van het seizoen en zijn meestal bespreekbaar.