Rabat Marokko vakantie in de Koningsstad

Rabat
Rabat aan de Atlantische Oceaan, is de huidige hoofdstad van Marokko en ook de woonplaats van Koning Mohammed VI. De stad werd opgericht in de 12e Eeuw. Tegenwoordig vormt Rabat met het naburige Salé een stedelijk centrum met ongeveer 1,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Marokko is ook de thuisbasis van de grootste universiteit van het land, daarnaast zijn er erg veel winkels, boekhandels, bioscopen en theaters.
De bezoekers uit de gehele wereld worden in Rabat koninklijk ontvangen. Brede lanen en representatieve gebouwen  vormen het gezicht van de stad. Verschillende imposante  toeganspoorten leiden naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Bijzonder indrukwekkend is de toegangspoort tot de Kasbah Oudaias, een van de meest toeristische wijken van Rabat. Het hoogtepunt van Rabat is de is de Hassan toren uit de 12e Eeuw, die niet werd afgebouwd of voor een deel werd vernietigd. Het Mausoleum van Mohammed V, hij is de stichter van het onafhankelijke Marokko moet u zeker bezoeken. Hetzelfde geldt voor het Koninklijk Paleis en het Nationale Museum. Iets buiten Rabat ligt Chellah, de dodenstad, hiet stuit u op unieke monumenten, prachtige tuinen en Romeinse ruïnes. Vooral in de warmste tijd van het jaar zijn de Atlantische stranden van Rabat en het nabijgelegen Mamora bos, de meest populaire toeristische bestemmingen.

Wilt u de sfeer van een klassieke Arabische tapijten markt proeven, dan moet u op donderdag een bezoek brengen aan de markt gehouden op de Rue des Consuls.