Nador, Marokko populair om haar natuurlijke schoonheid

Nador
Nador, Marokko is een stad in het Rif en de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. De stad is gelegen op zo'n 15 kilometer ten zuiden van de Spaanse stad  Melilla, 165 km van Al Hoceima en 140 km van Oujda. Nador is een moderne stad en het economische middelpunt van een regio, waar vooral industrie, landbouw en de visserij de belangrijkste bronnen van inkomen vormen.
Nador is zeer populair om haar natuurlijke schoonheid en schilderachtig uitzichten. De stranden en de zee boeien alle zintuigen van de reizigers vanaf de eerste indruk. Het Monte Arruit internationale luchthaven is in zeer goede stad. De Belgische luchtvaartmaatschappij JetairFly, heeft aangekondigd om met ingang van 27 oktober 2014 te starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. De route van Eindhoven naar Nador zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen.
Bezienswaardigheden in Nador:

  • Het centrum van de stad, de hoofdstraat Mohammed V, is een gezellige promenade met palmbomen en lantaarnpalen, die leidt tot de Bou Areg lagune, deze natuurlijke omgeving is werkelijk prachtig.
  •  Sebkha de Bou Areg, gescheiden van de Middellandse Zee door een strook land, is een geweldige lagune, waar zoet en zout water zich mengt. De lagune, moerassen en duinen, zorgen voor een ecologische omgeving van grote waarde. Naar het oosten breidt het zich uit tot monding van de Moulouya. Flora en fauna zijn hier op haar best en de verscheidenheid aan vogels is groot.
  • Kariet-Akmane (23 km), u kunt een wandeling maken langs het strand en genieten van de fantastische avifauna van de lagune.
  • Cabo de “Trois Fourches” (26 km), het is een van de mooiste enclaves in Marokko, met een prachtig uitzicht op de kustlijn.
  • Ras Kebdana en de vuurtoren (40 km).
  • De grotten van Zegzel (70 km) bij de rivier en de bossen van Tafoughalt en het Beni Snassen gebergte.