Tanger, Marokko betoverende mix van Afrikaanse en Europese cultuur

Tanger
Tanger is een onweerstaanbare bestemming en populaire bestemming in Noord Marokko. Tanger  heeft haar kosmopolitische karakter goed weten te behouden. Het is een stad bevolkt door verhalen, mythen en legenden. De stad was de inspiratie voor een hele generatie kunstenaars en politici, maar ook artiesten en schrijvers bleven voor lange of korte tijd in Tanger. Tanger is ingericht als een amfitheater en kijkt uit over de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De locatie, de geschiedenis en de prima hotels maken Tanger tot een favoriete bestemming voor reizigers die op zoek zijn romantische herinneringen. 
Wat kunt u doen in Tanger ?
Als u in Tanger bent moet u zeker naar de Petit Socco, ook wel genoemd Souk Dakhli, het hart van de medina en een van de meest aantrekkelijke en karakteristieke plekken van de stad. Ook een bezoek waard zijn de musea: Arte Marroquí en Dar el Makhzen en de exposities in het voormalige consulaat van de VS. Neem even pauze in het beroemde café Hafa, met een prachtig uitzicht op de Spaanse kust.
In de omgeving zijn interessante bezoeken mogelijk aan Kaap Spartel  en Malabata, de grotten van Hercules en de Romeinse ruïnes van Cotta. 
Weinig steden in de wereld hebben zo'n een betoverende mix van Afrikaanse en Europese cultuur als Tanger. Wilt u Tanger beter leren kennen, start uw wandeling op de Boulevard Pasteur en kijk naar de mannen, vrouwen, toeristen, balkons en verschillende gebouwen, zo zult u langzaam de stad leren kennen. Café de Paris is een andere legendarische plaats, gelegen aan het Plaza Francia.  De legende gaat dat er spionnen van de Tweede Wereldoorlog bij elkaar kwamen. De wijk Marshan met zijn  pittoreske straatjes en gevels. Levendig natuurlijk de Kasbah van Tanger.
Kaap Spartel ligt ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van het centrum van Tanger.
Tanger beschikt over een internationaal vliegveld en is zowel vanaf het vliegveld Schiphol Amsterdam rechtstreeks (Air Arabia Maroc) als Brussel Zaventem met tussenstop  (o.a.  Royal Air Maroc /  Iberia /TAP) goed bereikbaar. 
In Tanger kunt u goed eten. Er zijn veel restaurantjes, die kleine snacks en maaltijden aanbieden, zij worden het meest bezocht door de inheemse bevolking, daar liggen de prijzen over het algemeen lager. De prijzen in de reguliere restaurants liggen op West Europees niveau. 
In Tanger zult u geen probleem hebben bij het vinden van accommodatie, er zijn hotels voor elk budget.