Larache, stad met ongedwongen sfeer in het noorden van Marokko

Larache
Larache is een kleine stad in het noorden van Marokko in de Tanger-Tetouan regio, ook wel bekend als het oude Lixus heeft zo'n 110.000 inwoners. De oude ruïnen stad Lixus ligt op ongeveer 3 kilometer op een heuvel, tegenover de huidige stad Larache. Larache ligt op ongeveer 86 kilometer van Tanger. De provincie Larache werd opgericht op 14 oktober 1985 en maakte deel uit van Wilaya de Tetuán.
Larache is een mooie stad met grote charme, de kasbah buigt als de boeg van een schip over de zee.
De Andalusische blik en zijn ontwapenende moderne wijken en de Arabische medina, gelegen aan de oevers van de rivier Loukkos. Hoewel de stad is gelegen tussen Rabat en Tanger, is de stad niet overlopen door toeristen. De sfeer is rustig en de inwoners zijn altijd in voor een praatje. In de zomer bieden toeristen, veelal Marokkaanse immigranten, uit verschillende landen in Europa, de stad Larache een rijke culturele diversiteit.
De provincie Larache  heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door afwisselend een natte en koude periode van oktober tot april en een droog en warm seizoen van mei tot september. De jaarlijkse neerslag varieert tussen 700 en 800 mm en vrijwel volledig geconcentreerd tussen oktober en april. Temperaturen variëren tussen 6 graden Celsius tijdens koude en 32 graden Celsius in de warme perioden.
Larache wordt gekenmerkt door opeenvolgende Spaanse en Arabische invasies, Larache heeft een architectuur, die per wijk enorm kan verschillen. De oude stad is typisch Arabisch, terwijl huizen in het andere deel van de stad een typisch moderne Andalusische stijl kent in de kleuren wit en blauw.
Bezienswaardigheden zijn o.a. het fort gebouwd door de Portugezen, voor gevangen tijdens de strijd tussen de Drie Koningen, de fontein en het onafhankelijkheid plein.
Larache werd opgericht in het jaar 800 en bezet door de Portugezen in de zestiende eeuw voordat het een toevluchtsoord werd voor piraten. Twee forten domineren het noorden en het zuiden van de stad.
Het oude fort werd omgevormd tot het Kebibat ziekenhuis. De oude Spaanse gevangenis is nu het archeologisch museum van de stad. In het museum zijn de hoogtepunten van het leven van de Marokkanen, de overblijfselen van de verovering en van de onafhankelijkheid, munten, instrumenten, vissen, muziek, beelden, sieraden, parfum flessen tentoongesteld. Tegenover de ingang van de medina, vindt u een kleine moskee, het stadhuis en de kerk van Santa Maria. De pittoreske vissershaven onmiskenbaar om zijn geweldige geur van de zee en de levendige drukte.  Het uitzicht vanaf het strand is prachtig. Breng gerust en bezoek aan Larache en geniet van de ongedwongen sfeer in het noorden van Marokko.