Moulay Bousselham, Marokko populaire vakantieoord

 Moulay Bousselham
Het rustige vissersdorp Moulay Bousselham in het noorden van Marokko is erg populair bij Marokkanen. Moulay Bousselham ligt op zo'n 55 km van de stad Ksar el Kebir en 70 km ten noorden van de stad Kenitra. Het is een populair vakantieoord bijna uitsluitend onder Marokkanen. Het bestaat uit niet veel meer dan een straat, vol met cafés en restaurants met grills. 
In de zomer is het erg druk en tijdens de zomervakantie zijn het vooral Marokkanen die in Europa wonen en Marokkaanse surfers die genieten van de golven. Moulay Bousselham is een prima surfbestemming. Tijdens de winter is de stad echter praktisch leeg.
Het Moulay Bousselham strand is ideaal voor de rustzoeker, om te vissen en te surfen, maar ook om te sporten. Het strand is beveiligd en in de zomer zijn strandwachten op hun hoede, want de sterkte stroming is niet ongevaarlijk tijdens het zwemmen.
De meeste accommodaties in Moulay Bousselham zijn privé woningen, van appartementen tot grote villa's. U kunt ze voor één of meerdere weken huren en ze zijn nog steeds betaalbaar. Er is zelfs een hotel genaamd Le Lagon op zo'n 10 minuten lopen van het strand. In de hoofdstraat zijn er veel fastfood restaurants en ook visrestaurants, waar u ook uw eigen gekochte verse vis bij de lagune Laguna Merja Zerga mee kunt nemen en bereiden.
De Lagune Merja Zerga bij Moulay Bousselham is de meest belangrijke observatie plek van vogels in het noorden van Marokko. De lagune is een populaire plek voor vogelaars, die afkomstig zijn uit de hele wereld om flamingo's en andere vogelkolonies te bekijken. De lagune Merja Zerga is met een oppervlakte van 70 km2, een belangrijke tussenstop voor talloze trekvogels uit Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk op hun weg naar Afrika. De vogels vliegen naar het zuiden in de nazomer en stoppen in Merdja Zerga in september, oktober en november voor de voortzetting van hun reis naar West-Afrika en zelfs Zuid-Afrika. In het voorjaar keren ze vervolgens weer terug. De roze flamingo's die komen van en gaan naar Mauritanië zijn bijzonder spectaculair.