Natuurlijke landschappen van Marokko

Atlasgebergte
Marokko is een land met een levendig karakter, maar beschikt nog steeds over ongerepte gebieden en uitzonderlijke natuurlijke hulpbronnen. U kunt het eigenlijk in twee verschillende gebieden verdelen. Het meest wilde gedeelte, de gouden woestijn en het andere groene gedeelte met hoge bergen. Deze bergen zijn onderverdeeld in twee groepen, het Rifgebergte in het noorden van het land en het Atlasgebergte meer in het midden en zuiden van het land, waar de hoogste berg in Marokko met ongeveer 4465 meter boven de zeespiegel ligt.
De regio Fez laat het onbekende Marokko zien: ongerepte meren, diepe bossen en majestueuze en imposante bergen van het Midden-Atlas. Slechts een paar kilometer lopen uit de stad en u komt in de stilte van de immense natuur. Een goed voorbeeld zijn de uitgestrekte bossen van eeuwenoude ceders van de Atlas, waar de laatste gevlekte panters leven en waar de apen allerlei acrobatische stunts uithalen. Alle seizoenen heeft hun eigen kleur. De witheid van de winter, het tedere groen van de lente, de blauwe luchten en de hitte van de zomer. In Sefrou, strekt zich een uitgestrekte groene vlakte uit. Bronnen, rivieren en watervallen leiden u naar de koning van het water. In de regio Taza kunt u bossen van eiken, ceders, grote varens, maar ook fonteinen, watervallen en meren ontdekken.
De Djebel Tazzeka werd uitgeroepen tot Nationale park. De klim naar de top (1980 m) wordt ruimschoots beloond met een prachtig uitzicht op de bergen van Tazzeka. De landschappen van de Atlas bezorgen de reizigers nog steeds geweldige, onbeschrijfelijke indrukken. Deze prachtige scènes met oude burchten, de drukte van de mensen op het platteland en de vele tradities maken zeker ook bij u de nodige emoties los. In uw gedachte gaat u terug naar de legendes van de karavanen van kooplieden en avonturiers die de woestijn doorkruisten op zoek naar rijkdom.
Een van de meest voorkomende bezienswaardigheden binnen het landschap van de Atlas en Marokko zijn de burchten (ook wel Kasbah of Ksar). Herinneringen aan de oorlog en de dood, zijn nu geworden tot prachtige toeristische bezienswaardigheden. De Atlas is echter ook archeologisch erg belangrijk, met fossielen en oude culturen. De Berbers vestigden zich in deze regio.
Wandel door de Atlas, bezoek hun steden en dorpen en geniet van de wereld waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en langzaam steeds meer toeristen in verrukking brengt.