Saidia, Marokko populaire badplaats aan de Middellandse Zee

Saidia
Stelt u zich eens voor, 18 km  zandstranden, omgeven door eucalyptus en mimosa, een blauwe zee, een gulle zon en prachtige landschappen. Ja u bent in Saidia, de blauwe parel aan de Middellandse Zee. Als u van strand en zonnebaden houdt in een oase van rust, dan is Saidia uw paradijs. De omgeving van Saidia biedt ook veel excursies. Ten westen van de stad, aan de monding van de rivier Moulouya, wekt het vogelreservaat grote interesse van alle vogelaars. Als u eenmaal in Saidia bent, kunt u eenvoudig een bezoek brengen aan Oujda, gelegen op zo'n 60 km ten zuiden van de badplaats. Oujda heeft een mooie medina, de oude kasbah citadel en een koran school uit de 14e Eeuw. Oujda nodigt u ook uit om zijn prachtige markten te verkennen en te luisteren naar de Arabisch - Andalusische melancholische akkoorden.
Saidia is gelegen in de noordelijke punt van Marokko aan de Middellandse Zee tussen Melilla en Algerije en tegenover de kust van Almería in Spanje, in de provincie Berkane. Saidia ligt op slechts enkele kilometers van het vliegveld van Oujda en op zo'n 70 kilometer van het vliegveld van Nador.
Beide vliegvelden hebben internationale verbindingen. Saidia heeft ongeveer 18.000 inwoners en een typisch mediterraan klimaat. De zomers zijn lang en warm en zonnig en er is weinig neerslag. De beste tijd om te genieten van de stranden is de periode tussen april en oktober.
Saidia is een relatief nieuwe stad, gesticht door de Arabieren slechts ongeveer 500 jaar geleden. Aan het eind van de jaren 70, veranderde het gezicht van Saidia volledig. Het werd een badplaats van nationale belang en omgedoopt tot de blauwe parel. De Marokkaanse overheid ontwierp het AZUR plan, gericht op de ontwikkeling van het toerisme, binnen dit plan werd Saidia gekozen vanwege de beste landschappelijke en natuurlijke omgeving van de Marokkaanse Middellandse Zeekust.
U bereikt Saidia met het vliegtuig, een vlucht vanaf Madrid naar de eerder genoemde vliegvelden duurt ongeveer een uur. De Belgische luchtvaartmaatschappij JetairFly, heeft aangekondigd om met ingang van 27 oktober 2014 te starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. De route van Eindhoven naar Nador zal 2 x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen. Vanaf de Spaanse enclave Melilla kunt u de boot nemen. De onlangs geopende nieuwe snelweg verbindt Melilla en Saidia in minder dan een uur. Het nieuwe Saidia belooft een van de meest gewilde badplaatsen van de Middellandse Zee te worden.