Safi centraal gelegen aan de kust van Marokko

Safi
Safi is de hoofdstad van de regio Doukkala Abda en gelegen aan de Atlantische kust met zo'n 300.000 inwoners, De stad Safi in Marokko heeft een goede reputatie en dat op vele gebieden zoals het aardewerk, vissen, minerale hulpbronnen en de belangrijke suikerindustrie. Safi kent een lange geschiedenis en werd bevolkt door de Carthagers, Romeinen en de Almohaden. Safi is een industrie- en havenstad. Het is zelfs een van de belangrijkste havens aan de kust, waar vooral de export van fosfaten en sardines van groot belang zijn. Safi stad ligt 100 kilometer ten noorden van Essaouira en is ook bekend om zijn pottenbakkers. Niet verwonderlijk dat u juist hier een bezoek kunt brengen aan het nationaal museum van keramiek. Als kuststad beschikt Safi natuurlijk ook over vele stranden, maar Safi is ook gunstig centraal gelegen. In een straal van 150 km kunt u een bezoek brengen aan Marrakech, Essaouira en El Jadida. Safi biedt de toeristen een rijk erfgoed, waaronder de eerste islamitische moskee en Portugese monumenten uit meer dan vijf eeuwen.
Safi is een moderne stad, het industriĆ«le gedeelte is het minst aantrekkelijk, het historische centrum is het meest toeristische deel.
Wat valt er te zien in Safi? Natuurlijk moet u een bezoek brengen aan de medina, een complete tour leidt vaak vanaf de Plaza de la Independencia (onafhankelijkheid), met uitzicht op het Castillo del Mar via de Portugese kapel naar de pottenbakkers en Kechla. Het plein van de onafhankelijkheid is het brandpunt van de twee belangrijkste wijken van de oude stad, de wijken R'bat en Medina. Het is ook het actieve centrum van de stad, hier vindt u o.a. diverse banken en het busstation. Het Castillo kasteel) del Mar is gelegen aan de rand van het plein in het hart van R'bat, het oude deel van de stad, met uitzicht op de zee. Het kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen en diende ter verdediging van de noordelijke ingang van de haven. Het kasteel werd in het jaar 1963 gerenoveerd.
Kijkend naar het noordwesten heeft u een prachtig uitzicht op de oceaan, de historische wijk van de Medina van R'bat, de haven en de kliffen.
Kleurrijke kraampjes en ambachtslieden vindt u in de oude medina van de wijk  R'bat. Het eerder genoemde Kechla, ook wel genoemd Borj el Dar, is een oud fort gebouwd door de Portugezen in de 16e eeuw. Vanuit het fort heeft u een  panoramisch uitzicht op de heuvel van de pottenbakkers en de schitterende minaret van de medina.