Veiligheid in Marokko

Hoewel Marokko een zeer veilig land is en de inwoners vriendelijk, moet u natuurlijk net als in andere landen gevaarlijke situaties vermijden.
Diefstal: wees waakzaam en voorzichtig met name in grote en toeristische steden, maar ook in de medina's of souks kunt u snel het slachtoffer worden van een diefstal. Een overval met geweld en op buitenlanders is echter niet gebruikelijk in Marokko. Let echter goed op uw waardevolle spullen.
Gevaren op de weg: wees extra voorzichtig bij het rijden, verkeersovertredingen worden voortdurend gepleegd of niet gerespecteerd en dat komt de veiligheid natuurlijk niet ten goede. Voetgangers moeten oppassen als men wil oversteken. Er wordt over het algemeen hard gereden en ook op rotondes stoppen de chauffeurs vaak niet.
Politie en boetes: de politie is met veel manschappen aanwezig langs de wegen, op kruisingen, onder bruggen, rotondes en in de buurt van tolhuisjes. Let op uw snelheid en op de verkeerslichten, de meest voorkomende boete is 700 Dirham (zo'n € 70,-).
Uitgaan: vaak zijn na 22:00 uur de straten uitgestorven, neem altijd een taxi terug naar uw hotel. 
Vrouwen kunnen 's nachts beter niet alleen over straat gaan.
Discotheken en pubs: in de toeristische steden zijn deze discotheken en pubs vaak gericht op de toerist en soms wemelt het van de prostituees. Bent u met uw Marokkaanse gezelschap onderweg naar een hotel, kunt u staande worden gehouden door de politie, waarbij u vaak in een onaangename situatie kunt terecht komen, met als resultaat een boete,
Alleenstaande vrouwen in Marokko: vrouwen die alleen reizen zullen zeker worden lastig gevallen door mannen, vaak met allerlei minder sympathieke opmerkingen.