Azemmour een zeldzame parel in Marokko

Azemmour is een stad in Marokko in de regio Doukkala Abda in de provincie El Jadida. Azemmour heeft zo'n 37.000 inwoners en ligt 80 km ten zuiden van Casablanca. De stad duikt plotseling op en zal u verbazen, verwonderen en fascineren. Het is een uniek prachtig landschap, net een ansichtkaart. Azemmour is een kleine oude stad. Deze kleine ommuurde stad is ook bekend als "Moulay Bou Chaïb". Doordrenkt van geschiedenis, ruïnes en prachtige stranden,  Azemmour is toeristisch een zeldzame parel, nog niet ontdekt door het massatoerisme.
Tijdens een wandeling door de medina, kunt u nog restanten waarnemen van de Portugese bouwstijl met de typische deuren. Uit de toren van de ruïnes van Dar el Baroud, heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de rivier. Breng tijdens uw bezoek zeker en bezoek aan de muren van de kasbah van Azemmour, de muren omringden in het verleden zelfs de Joodse wijk (mellah), waaronder een bescheiden synagoge herkenbaar aan de inscripties in het Hebreeuws. Daarnaast moet u eigenlijk naar de nabijgelegen stranden van Haouzia, met een gemiddelde temperatuur gedurende het gehele jaar is het zowel in de zomer als in de winter een ideale bestemming. Azemmour wordt gedurende het hele jaar bezocht. U vindt er dan ook verschillende hotels in diverse prijsklassen.
Het strand van Azemmour is een geweldige plek om te kitesurfen:  de uitgestrektheid van het strand en de gunstige wind, maken het tot een geweldige plek voor deze sport. Azemmour is echter bij velen nog onbekend.
Het kleine stadje Azemmour en haar omgeving bieden een authentieke sfeer in Marokko, een sfeer die u zeker weet te waarderen.