Oualidia ontspannen bestemming in Marokko

Oualidia is een slaperige en ontspannende bestemming voor een vakantie in Marokko. Het dorp heeft uitzicht op een prachtig kustmeer (de mooiste in Noord-Afrika). Oualidia is een prima plek voor als u op zoek bent naar rust en even wilt ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.

Oualidia (uitgesproken als 'Wa-lid-ya') is gelegen aan de Atlantische kust van Marokko. 
Het vissersdorpje Oualidia was door de eeuwen heen steeds weer speelbal van Portugese kolonisten en piraten. Tegenwoordig zijn deze stormachtige dagen al lang voorbij. Oualidia is nu vooral bekend om de oesterteelt, het dorp bestaat uit een hoofdstraat en enkele winkels. Niet echt spectaculair en zeker niet toeristisch. Deze relatief onbekende plaats biedt vele buitenactiviteiten. De actieve vakantieganger kan deelnemen aan diverse watersporten :wind- en kitesurfen, kanoën en kajakken, vissen behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u een fiets huren, wandelen en tennissen, zwemmen in de zee of in het zwembad bij uw hotel. De beschermde stranden zijn ideaal voor families met kleien kinderen, die hier prima kunnen eren zwemmen.

Als u echt wilt ontspannen, een luxueus hotel iets buiten het dorp biedt uitgebreide wellness mogelijkheden: van verwarmd zwembad, jacuzzi, sauna, hamam- en massagezalen en thalassotherapie.

Als u houdt van flora en fauna: vogels kijken kunt u het hele jaar door, hoewel u vooral in de lente of herfst de trekvogels, waaronder flamingo's, de gemarmerde eend en vele anderen kunt spotten. Walvissen kijken is mogelijk tussen augustus en oktober.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, er zijn oude forten en kasbahs in verschillende dorpen in de omgeving, vooral in de grote Gharbia Kasbah, het aardewerk in Safi, de prachtige ommuurde medina van Portugese oorsprong in El Jadida. 

Oualidia is een vakantiebestemming voor elk seizoen, in de zomer voor de heerlijke sfeer, in de herfst voor de vogels en de warme zee, in de winter voor rust en zonneschijn en in het voorjaar voor de vogels en de bloemen.