Taghazout Marokko populaire zwem- en surfparadijs

Taghazout ooit een klein vissersdorpje gelegen in het zuiden van Marokko aan de Atlantische Oceaan, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire zwem- en surfparadijs.

Taghazout behoort tot de provincie Agadir-Ida ou Tanane, telt zo'n 5400 inwoners en heeft een oppervlakte van 110 km². Taghazout is ooit opgericht door Berbers, erg veel informatie op schrift is echter niet vindbaar. Er wordt gesproken over botsingen tussen Berbers en Portugezen, vast staat dat Taghazout in de jaren '60 een paradijs was voor hippies en sinds 1992 het middelpunt van een multi dorpen gemeenschap. De plaatsen strekken zich uit tot aan het achterland, dat deel uitmaakt van de westelijke uitlopers van de Hoge Atlas. Het vroegere Berber dorp is inmiddels voorzien van electriciteit, water en telefoon.

De modernisering van Agadir en de bouw boom heeft ertoe geleid dat veel mensen naar de regio Taghazout zijn vertrokken.  Door deze opening naar de moderne maatschappij wordt er niet alleen Marokkaans Arabisch, maar ook Frans en Engels gesproken. In de dorpen in het achter vindt u bijna niemand die een vreemde taal spreekt.

Watersportliefhebbers vinden in Taghazout een waar paradijs. De Atlantische Oceaan biedt veel mogelijkheden, om zich op en nabij het water te vermaken. Zwemmen, duiken, zeilen en surfen en dat onder de meest gunstige omstandigheden. Als alternatief heeft Taghazout ook nog een oude dorpskern, zonder veel afwisseling, maar met veel sfeer.