Vakantie in Marrakech Marokko

Marrakech
Een vakantie in Marrakech Marokko is ook een vakantie in de rode stad. Het beeld van Marrakech roept reeds vanuit de verte bewondering op bij de bezoekers van de tweede oudste Koningsstad van Marokko. Gelegen tussen de Haouz vlakte en de toppen van het Hoge Atlas gebergte, tekenen de contouren fel rood af. Vooral bij zonsondergang is het effekt van de lemenmuren, die Marrakech omsluiten erg sterk. Hierdoor krijgt Marrakech ook wel de bijnaam: de rode stad. Anderen verkiezen de naam: de parel van het zuiden en Marrakech is een parel.
Marrakech werd opgericht door de Berbers uit het zuiden. Tijdens uw vakantie in Marrakech kunt u genieten van gebouwen uit alle tijdperken. Indrukwekkende paleizen en moskeeën kunt u bekijken, daarnaast kunt u in de Souk en op het marktplein Jemaa el-Fna uw geld uitgeven. Ontspannen kunt u zich in de weelderig bloeiende tuinen.
Tijdens een rondleiding door Marrakech staan zeker een bezoek aan de ruïnes van het Palais el-Badi uit de 16e Eeuw en de in het jaar 1190 gebouwde Koutoubia moskee op het programma. De moskee met zijn beroemde minaret geldt als symbool van de stad. Het Palais de la Bahia gebouwd tussen 1894 en 1900 mag u niet overslaan net als de prachtige Menara tuin.
De oude binnenstad van Marrakech staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens een bezoek aan deze oude binnenstad moet u zeker een bezoek brengen aan Djemaa el Fna, een centrale plein die zeker tot de meest kleurrijke van de wereld behoort. Tot in het begin van de 19e Eeuw werden hier de hoofden van geëxecuteerde personen tentoongesteld. Tegenwoordig wordt in de vroege ochtend het plein vooral gebruikt als markt. Overdag biedt het jongleurs en kunstenaars een podium. In de avond uren is het één openlucht restaurant. In 2001 nam de UNESCO het rijke culturele leven in de Djemaa el Fna op in de lijst van Meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid.